Financieel Onafhankelijk

Meer vrijheid door financiële onafhankelijkheid

, ,

Blijkbaar vind ik vakantie nu niet zo belangrijk

Ik gebruik YNAB om te budgetteren. Ik had een tijdje een eigen spreadsheet, maar YNAB heeft net een paar handige dingetjes die ik zelf handmatig zou moeten doen in mijn spreadsheet, dus heb ik YNAB.

En wat ze bij YNAB altijd zeggen, is dat je uitgavenpatroon weerspiegelt wat je echt belangrijk vindt. Je zégt bijvoorbeeld wel dat je je schulden wil afbetalen, maar als je vervolgens 500 euro per maand uitgeeft aan je categorie “uitgaan” … wil je misschien toch niet zo heel heel dringend je schulden afbetalen?

Vorig jaar had ik in totaal bijna 3000 euro uitgegeven aan vakanties: een vakantie van drie weken naar Spanje in de lente, en een week vakantie naar een Waddeneiland in de herfst. Maar best duur, dus (en dit was alleen maar mijn helft van alle vakantiekosten). Dit jaar was ik daarom alvast in YNAB 250 euro per maand opzij aan het zetten voor vakanties.

Maar toen ik graag wat geld wilde beleggen, heb ik mijn vakantiepotje geplunderd. Dat staat nu weer op nul.

Blijkbaar beleg ik op dit moment liever, dan dat ik op vakantie ga. En dat is ook wel echt zo: ik “kan” op dit moment niet op vakantie in verband met mijn werk (veel onzekerheid) en dat van mijn vriend (net aan een nieuwe klus begonnen). Dus ja, het is zeer waarschijnlijk dat we dit jaar niet veel uitgeven aan vakantie, en dat ik dus meer ruimte heb om te beleggen. Volgend jaar weer, denk ik zo.

PS. Ik ben wel al in de lente twee weken vrij geweest, ik ben toen gewoon lekker thuis gebleven. We wonen in een prima rijtjeshuis met een tuintje en aardige buren, dus dat is fijn vrij zijn.

Plaats een reactie

Navigatie

Over

Writing on the Wall is a newsletter for freelance writers seeking inspiration, advice, and support on their creative journey.