Financieel Onafhankelijk

Meer vrijheid door financiële onafhankelijkheid

,

Meer tijd aan mezelf? Meer sporten!

Ik vind sporten niet zo heel leuk. En ik krijg ook geen endorfines naderhand. Ik praatte laatst weer met een lifestyle coach die probeerde te bedenken of er misschien een vorm van lichaamsbeweging was die ik wél leuk zou vinden, maar helaas: die is er gewoon niet.

Behalve wandelen. Met een podcast aan. En ja, dat is beweging, hoera, maar je conditie wordt er niet heel goed van en spierversterkend is het ook niet.

Dus ik ga naar de sportschool. Het leuke daarvan vind ik nog wel dat je vooruitgang kunt zien: na enkele weken hard werken kun je weer een zwaarder gewicht aan.

Maar het is een moetje.

Nu ik meer vrije tijd heb, is het wel iets gemakkelijker geworden om er een paar vrije uurtjes voor op te offeren.

Ik ga sinds ik parttime werk één keer in het weekend, en één keer doordeweeks. Gisteren was de sportschool dicht vanwege Koningsdag. Dus ik “moet” vandaag. En dan kan ik de rest van de dag lekker bedenken dat ik even niet meer hoef.

3 reacties op “Meer tijd aan mezelf? Meer sporten!”

  1. puckie Avatar

    Als je niet houdt van sporten, dan kun je misschien ook kijken hoe je bewegen in je dagelijks leven kan integreren. Stofzuigen, (lopend en/of op de fiets) boodschappen doen (boodschappen doen voor de buren), tuinieren, klussen zijn allemaal activiteiten die spierversterkend zijn, en geen sport.
    En misschien zijn er activiteiten die leuk zijn om te doen met vrienden en/of kinderen. Zoals vliegeren, in een speeltuin spelen, paintballen (of de kinderversie: tikkertje). Kinderen tillen en weggooien in het water (in het zwembad natuurlijk) is ook spierversterkend 🙂
    Ik hou ook niet zo van sport, maar bewegen is wel leuk te maken.

    Like

  2. Leonora Avatar
    Leonora

    Hoezo verbeterd wandelen je conditie niet?

    Als je sneller gaat wandelen is het prima cardio. Mijn omgeving vind het niet fijn om in mijn tempo mee te lopen maar hun slenteren met de hond is ook geen wandelen dat is slenteren met de hond.

    Wandelen is voor mij een tempo van zo’n 6 – 7 km per uur, daar gaat de gemiddelde hartslag en ademhaling echt wel van omhoog.

    Like

    1. fabiooltje Avatar

      Het is zeker beter dan niets, maar ondanks dagelijks gemiddeld meer dan 10.000 stappen lopen, sta ik nog steeds enorm uit te hijgen als ik een sprintje heb moeten trekken naar de trein.

      Like

Plaats een reactie

Navigatie

Over

Writing on the Wall is a newsletter for freelance writers seeking inspiration, advice, and support on their creative journey.